Trajectòria

Rafa Segovia és una persona orientada als resultats, compromesa amb allò que fa. Optimista i amb bon sentit de l’humor. Projecta la seva personalitat als altres de forma natural i amistosa. Desenvolupa la seva feina i dóna el millor de sí mateix en ambients de treball participatius. Amb habilitat relacional per facilitar l’acord entre les persones. Sol centrar l’accent en allò que el grup té en comú.

 

Amb capacitat per negociar conflictes entre les persones. Se sent a gust amb la majoria de les persones i pot mostrar-se informal i relaxat amb elles. Comunica de forma clara i honesta. Té tendència a manifestar la seva franquesa de forma amistosa. Persona agradable, confiable, convincent i persuasiva. Té tendència a afrontar els problemes i els reptes de manera exigent, directa i decidida. Se sent còmode en entorns canviants i li agrada liderar aquests canvis. Li agrada que el vegin tal i com és en realitat. Aquests conjunt d’habilitats i competències, és a dir, d’estil de comportament, li ha permès avançar i consolidar la seva trajectòria professional des de fa vint-i-cinc anys.

 

Formació

 

Llicenciat en Ciències de l’Educació i Psicologia per la URV; va cursar un Màster de Prevenció de Riscos Laborals en el Servei de Tecnologia Química de laURV; també és Certified Behavioral & Motivadors Associate per TTI Success Insights España. Les seves àrees d’especialització són la gestió integral del risc psicosocial en les organitzacions; la investigació de denúncies d’assetjament laboral; la capacitació i desenvolupament de gestors d’equip en habilitats interpersonals; l’elaboració de procediments específics de prevenció i abordatge de l’assetjament laboral; la gestió de conflictes interpersonals; l’elaboració de plans individuals de desenvolupament per persones treballadores.

 

Experiència professional

 

L’avalen vint-i-cinc anys d’experiència professional en l’àmbit d’actuació de la psicologia i la prevenció de riscos laborals, intervenint en diferents sectors d’activitat, tipologia d’organitzacions i persones. Ha impartit classes de Psicologia del Treball i Psicologia Social i de les Organitzacions a la URV i col·laborat en cursos d’especialització universitària en matèria de Recursos Humans i Igualtat.

 

Col·laboracions i afiliació professional

 

Des de 2002 ve participant en conferències i col·loquis relacionats amb la gestió del risc psicosocial (CEPTA, ADEG, EDE, FEGP, INSHT, URV, COPC, FITTATUR, PDP, Cambra de Comerç) i ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació televisius (TV3, TV2, TV Vilafranca, Canal Blau), radiofònics (Cadena SER Tarragona, Ona Catalana, EMMT de Tarragona, Onda Cero Vilanova, Catalunya Ràdio. Canal Blau) en la promoció de la salut laboral. Va ser Membre del Comitè Científic del “I Congrés de Patologies Derivades de l’Estrès”. Està col·legiat al COPC des de 1994 (nº 8091).